недеља, 16. октобар 2016.

Jesen 2016

Neki čudan dan danas! Tmuran, oblačan, dan kada ne bi izlazili iz kreveta. Za nas sanjare, pune mašte dan idealan da kreiramo nešto novo! Tako se i pravi plan i program za obilaske, tj. putovanja za jesen 2016!

Kao što rekoh, čudan dan, ali meni nekako bajkovit. Za sve one koji su u međuvremenu prestali da veruju u bajke, pišem ovaj tekst! Možda baš, ako se odlučite da ove jeseni putujete i obiđete sledeća mesta, probudite dete u vama. I ko zna, možda napišete svoju bajku!

Ja živim moju bajku, putujem, obilazim, doživljavam, proživljavam, gledam, dišem, ostajem bez daha i tako u krug! Moja balska haljina je tu, princ takođe i idemo, dvorci čekaju samo na nas!

Predlozi za putovanje za zlatnu jesen 2016 su sledeći! Obiđite veličanstvene dvorce Evrope!

1. Dvorac Nojšvanštajn, Bavarska, Nemačka. Najslavniji dragulj Bavarske! Najpopularniji dvorac Evrope!Tako bar kažu! Pored prelepog enterijera koji je ukrašen temama i likovima iz Vagnerovih opera, ono što svakako oduzima dah je pogled iz dvorca i okolina istog! Impresivna priroda okolo dvorca oduzima dah! Naravno svega ovoga ne bi bilo da nije bilo novca Ludviga II. Za jesenje putovanje ovo će biti sjajan izbor! Kada ste već tu nemojte propustiti da obiđete jednu od Nemačkih metropola Minhen.


Za one koji bi ove jeseni na bar malo toplije destinacije da otputuju, predlažemo Lisabon i dvorac Pena, Sintra. Dvorac je deo grada, tako da ko god se zadesi u gradu, neće propustiti da obiđe isti! Ovaj romantični dvorac koji se nalazi na vrhu brda, pruža prelepi pogled na grad.



Možda bi neko i do Francuske da ode, i tu nema rasprave! Versaj, jedan i jedini, najimpresivniji na svetu! Slika i prilika kako su raskošno živeli francuski kraljevi, među njima i čuveni kralj Luj XIV! Posebno interesantni su i njegovi vrtovi! Danas ovaj dvorac poseti dnevno oko 10000 turista iz celog sveta!



Ako ostane i neki slobodan vikend, zašto ne obići i neke od dvoraca ovde kod nas u Srbiji, Vojvodini! Fenomenalni dvorci Vojvodine su uvek dobar izbor za lepe jesenje dane! Naročito za one ljude koji imaju malo slobodnog vremena, a opet žele da pobegnu od svakodnevnice!






Kapetanovo, Fantast, Dunđerski, vila Jagodića, kaštel Ečka, Kulpin... su samo neki od zanimljivih a bližih nam mesta!

Putujte i divno provedite ovu lepu jesen :)

Ps. znam da danas pada kiša i mogu da kažem uživajte u svakoj kapljici :) 

Нема коментара:

Постави коментар