недеља, 20. март 2016.

Kada ste kod kuće!

Kada dođe taj vikend, ti divni dani kada ne moraš da radiš. U ovom slučaju samo nedelja neradna. Kada nemaš snage da se makneš bilo gde iz grada, ili para ili društva za neku akciju. Tešiš se mišlju, ma gde ću da skitam i onako je svuda dosadno! Kako ne volim tu reč dosadno, dosada. To ne dozvoljavam da postoji u mom rečniku! Bar ne vikendom. I šta ima veze ako si ostao kod kuće u svom gradu? Opcija je hiljadu i jedna. Dal ste u Beogradu ili nekom manjem gradu, nije bitno, uvek ima nešto lepo za videti. Neko lepo mesto koje mozete obići. Ili jednostavno neka  tačka, u kojoj mozete uzivati!

Moja nedelja, ove nedelje! Snaga na minimumu. Jako teška nedelja iza mene. Pitam se da li ću imati snage i da se prošetam. Ali moram! Priroda, reka, voda, pune moje baterije. A treba snage da se izgura i naredna nedelja.

Nema ranog ustajanja, bar ne nedeljom! Neka sam lenja! Prvi dan proleća je, ali jutra su još uvek svakako malo hladnija. Čekam da otopli bar malo. Oko podneva je idealno vreme da se krene. Ada mi i nije toliko blizu, ali su kola tu da se prevezem. Ada Ciganlija, more Beograda! Čak i kada nije letnja sezona vrvi od ljudi. Jedva pronalazim parking, ostavljam auto i krećem u akciju. Zna se, prvo se pešači krug oko Ade. Dobra rekreacija po ovom prijatnom vremenu. Malo se protegnu noge i ispravi kičma. Savršeno. Nekih sat i petnaestak minuta mi je potrebno da napravim pun krug. Spremna na to, sa sve flašicom vode 0,5 l u ruci i krećemo. Gledam u vodu, crpim tu snagu, punim svoje baterije vodom. Sunce, blagi povetarac. Idealni uslovi. To je za mene neki drugi Beograd. Totalno drugačiji od onog Beograda koji gledam svakog dana na Terazijama. Uživam. I iako je krug uvek isti. Uvek nešto novo ima da se vidi.

Nakon divne šetnje koja oslobađa ako ništa bar stresa, zna se gde se bar u mom slučaju pije kafa. I to ona najbolja, sa uživanjem! Jedno divno mesto na Adi. Sa odličnom uslugom, dobrom hranom i najboljom kafom! Sunset! Najbolja stress relief kafa! Za sve one koji se nađu u Beogradu. Za sve one koji šetaju Adom. Za sve one koji vole da sede i gledaju u vodu i nađu u istoj svoj mir.



Posle divne pauze i odmora, sledi ručak. Smišljam gde i šta i odlučujem da isprobam nešto novo. Mala fabrika ukusa, restoran na Vračaru. Zanimljiv, totalno drugačiji, i što je najbitnije sa vrlo ukusnom hranom.




Nakon ića i pića što bi rekli naši stari, treba još malo relax terapije. I opet odlazimo blizu vode. Ovaj put na reku. Na Novom Beogradu, Savski kej, odličan splav Corso. Večernje opuštanje uz neki od ceđenih sokova, plus neki slatkiš kao što je tiramisu da upotpuni ovaj dan!



Za svakog ponešto u ovom divnom gradu. Ja uvek biram vodu, jezero ili reku. I punim svoje baterije. Ovo je svakako samo mali deo ponude Beograda. Ali zaista vredan naše posete.

Nedelja! Nema dosade, čak ni kada smo kod kuće!

Нема коментара:

Постави коментар